SÜTEMÉNYMORZSÁK

10 híres ember, aki nagyot bukott a siker előtt

2021. december 10. 11:55 - SÜTEMÉNYMORZSÁK

A kudarc-élmény talán mindannyiunk számára ismerősen cseng. Sokan az első nagyobb kudarc után feladják az álmaikat, amiért küzdöttek. Az előző bejegyzésben kicsit más szemszögből közelítettük meg a kudarc fogalmát: nem szabad bukásként felfogni, persze időt kell hagyni a történtek feldolgozására, de levonhatjuk belőle a következtetést, tanulhatunk a hibáinkból, inspirációt nyerhetünk, hogy legközelebb mit csináljunk másképp.

Léteznek olyan emberek, akik teljesen másképp élik meg a velük történő negatív eseményeket, visszautasítást, a kudarcokat, így más eredményre is jutnak. Íme néhány érdekes példa kiemelkedően sikeres emberek életéből, akikről nem gondolták volna, hogy sokra fogják vinni.

Bill Gates első cége csődbe ment

Bill Gates egyetemi pályafutása nem kezdődött túl jól, ugyanis kirúgták a Harvardról. Ha mindez nem lett volna elég, az első cége, amelyet Traf-O-Data néven alapított, csődbe ment. A folytatást ismerjük: a Microsoft megalapítása meghozta számára a sikert: ma az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb üzletember lett a világon.

depositphotos_198748802-stock-illustration-6-june-2018-bill-gates.jpg

Walt Disney-ről azt mondták, nincs fantáziája

Walt Disney-t, pályafutása kezdetén egy újságnál dolgozott, ahonnan kirúgták, mondván „ nincsenek jó ötletei és szegényes a fantáziája“. Ezután még jó néhány sikertelen üzleti vállalkozással is elbukott, de nem adta fel, tanult a hibákból. A világ egyik leghíresebb producere és rajzfilmkészítője lett, ő alkotta meg a Disneyland vidámparkot és a Walt Disney Companyt.

pexels-zichuan-han-3428287.jpg

Fred Astaire-ről azt mondta a tanára, hogy gyenge a tánctudása

Fred Astaire, a XX. században a Broadway egyik leghíresebb táncosa és énekese volt. Az első színpadi vizsgája azonban koránt sem aratott osztatlan sikert, az egyik vizsgáztató tanár úgy értékelte, hogy nem tud sem énekelni, sem játszani, és még a tánctudása is harmatos. A későbbi filmsztár, táncos, énekes és színész a „Minden idők legnagyobb férfi sztárja” címet kapta, 76 éves karrierje alatt összesen 31 musicalben szerepelt.

astaire_fred_never_get_rich.jpg

Thomas Edisont édesanyja kivette az iskolából

Thomas Edison tanárai szerint túl gyenge képességű volt ahhoz, hogy bármit is képes legyen megtanulni, ezért édesanyja kivette az iskolából. Később két munkahelyéről is elbocsájtották, mivel nem teljesítette a követelményeket.  1876-ban fölállított laboratóriumában kb. ezer szabadalmat kísérletezett ki, és lett ezáltal minden idők egyik legnagyobb feltalálója. Többek között ő találta fel az izzólámpát és a fonográfot.

istockphoto-1070589670-612x612.jpg

Stephen King első regényét nem akarták kiadni

Stephen King, a híres bestseller író első regényét körülbelül harmincszor utasították vissza a könyvkiadók, miután az egyik hajlandó volt publikálni. Később a jelenkor egyik legolvasottabb szerzőjévé vált, könyveit negyvennél is több nyelvre fordították le, és több mint 400 millió példányban keltek el világszerte. A legtöbb filmjét kisebb-nagyobb sikerrel meg is filmesítették.

it_2017_poster.jpg

A The Beatles-t kezdetben elutasította a lemezkiadó

A The Beatles-t pályájuk kezdetén a lemezkiadó elutasította, mondván: “nem jó a hangzásuk, a gitárzenének lejárt az ideje“. Később több mint 1,3 milliárd lemezt adtak el világszerte, és több mint ötven Top 40-es kislemezük jelent meg. Hatásuk a pop- és könnyűzenei kultúrára az egész világon kimagasló jelentőségű volt. Yesterday című daluk a modern kori zenetörténet egyik legtöbbször feldolgozott dala. 

the_fabs.JPG

Steven Spielberg ott hagyta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet

Steven Spielberg, a négyszeres Oscar-díjas filmrendező nem tudta befejezni a dél- kaliforniai Színház-és Filmművészeti Egyetem rendezői szakát, mert háromszor állt bukásra egy tantárgyból. Csupán 35 évvel később tért vissza az egyetemre, hogy befejezze tanulmányait és megszerezze rendezői diplomáját.

istockphoto-458691633-612x612.jpg

Albert Einstein 4 éves koráig nem beszélt

Ismerős cseng név, ugye? A géniusznak tartott, Nobel-díjas, világhírű fizikus egészen 4 éves koráig nem beszélt, később olvasási nehézségekkel küzdött, antiszociálisnak, gyenge elméjűnek tartották, ezért még az iskolából is eltanácsolták, később pedig a Berni Egyetem is visszautasította a doktori disszertációját.

albert-einstein-1505932669r3h.jpg

Charles Darwint tanárai középszerű fiatalnak tartották

Édesapja nyomása ellenére nem tanult tovább orvosnak, ezért apja folyamatosan szidta, szerinte lusta és álmodozó volt. Ezt a véleményt tanárai is osztották, akik középszerű, nem túl eszes fiatalnak tartották Darwint. Elhamarkodott döntést hoztak, mert az ifjú Charles később kidolgozta evolúcióelméletét, ami forradalmasította a természettudományt.

darwin_controversy2_0_0.jpeg

Michael Jordan-t kidobták az iskolai csapatból

Michael Jordan minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázója a világon. Ennek ellenére fiatal korában még egyáltalán nem tartották nagy tehetségnek, sőt az iskolai csapatból is kidobták. Egyszer azt mondta: “Életemben 9 ezer labdát dobtam mellé, 300 meccset veszítettem el, 26 esetben, ha kosarat dobok, a csapatom nyer, én mégis kihagytam. Sokszor vesztettem, de mégis sikeres tudtam lenni.”

 pexels-jd-danny-2385477.jpg

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sutemenymorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9016777406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.12.10. 20:15:00

na meg Hitler, alig tudott festeni

Stupid 2021.12.10. 20:29:35

@éppnászos: Há' wazze emmeg hogy jön ide? Talán nem ebben a ligában játszott, szerintem nagy stupidság volt itt említeni:((((

gigabursch 2021.12.12. 07:30:17

Einsteinről számtalanszor ezt a három képet látom. Nem lehetne egy kicsikét igényesebbnek lenni.

@éppnászos:
Vajon azok a kultúrkampfosok (egytől-egyig egyébként tehetségtelen jritizátirok voltak, viszont szinte mind hitsirsosak), akik a festői képességeit lefikázták elgondolkodtak-ecrahta, hogy mi lett volna ha elismerik?
Mert a liblingjeiknél sokkal szebben és tartalmasabban festett.
Esetleg kimaradt volna egy második VH...

Dan da Man 2021.12.12. 11:17:35

@gigabursch: Irigyellek, hogy ennyi időd volt részleteiben elmerülni a témában, hogy a kritikusok névsorát és a képek minőségét is elemezted. Sőt, még a mindkettő megítéléséhez szükséges tudást is elsajátítottad. Azért ez... riszpekt.

Vaaaaagy, csak hatalmas arcod van a semmire, és erősen be vagy csípődve az antiszemite jobboldalra.

Szerintem utóbbi.

Egy dologban van igazad: ha Hitler festhetett volna, nem biztos, hogy lesz egy mészáros. (A háború így is meglett volna.)
De akkor most készüljünk úgy, hogy az x-szeres túljelentkezésű Képzőművészeti Egyetem minden hallgatóján pszichológiai tesztet végezzenek, mert valamelyikük bosszúból majd háborút indít Kína ellen? (Persze Orbánból is lehetett volna focista, vagy edző, és akkor itt is más lenne a helyzet. Csak hát nem focizott elég jól.) És a szociopatákat mind vegyék fel a biztonság kedvéért?

Az egyetértésem persze nem változtat azon, hogy könnyebb lenne kommunikálni, ha nem utálnád a zsidókat (négereket, buzikat, satöbbi) annyira (akiknek nagy részével valószínűleg soha nem is volt dolgod).
De ha gondolod, elmesélheted, hogy mik a SZEMÉLYES negatív tapasztalataid. (Tehát ilyen Rockefeller-terveket meg háttérhatalmi zsidó összeesküvéseket kérlek mellőzz. Istenen sem vitatkozunk, mert még soha nem láttuk; működését csak közvetve ismerjük.) Melyik zsidó, néger, buzi volt tehát veled oly kegyetlen, hogy örök háborúra kényszerülsz ellenük a panelból?

gigabursch 2021.12.12. 18:06:11

@Dan da Man:
Továbbra sem érdekelsz.
Hőzöngj nyugodtan és gyűlölködő ahogy szoktál. Kirekesztés bajnokkal nincs miről beszélni...
süti beállítások módosítása